Förra veckan veckan hände tyvärr en liten olycka här hemma. Vår nya familjemedlem Felix blev biten av vår hund Zandy. De har haft lite problem att komma överens. Zandy är ganska gränslös och vill leka med Felix, men Felix är lite mer reserverad och fräser ofta mot Zandy. Så för en vecka sedan så var vi inte riktigt med och passade. Vi var ute på gården, men ytterdörren var öppen, tydligen hade Zandy rusat in och plötsligt hörde vi katten yla. När vi kom in så rusade Zandy chockat ut och inne på golvet satt Felix med blod rinnande från örat. Vi vet ju inte exakt hur det gick till men tror inte det var något illa ment från Zandys sida. Tror helt enkelt att hon lekt lite för hårdhänt med Felix och råkade bita tag i hans öra.

Själva skadan såg lite värre ut än vad den var pga av allt blod som forsade ut. Vi fick så klart bråttom att ta Felix veterinären. In med katten i transportburen och raka vägen till djursjukhuset. Som tur var det ingen allvarlig skada men Felix fick hjälp och nu går han runt med en stor tratt över huvudet, stackaren. Jag har ingen bra bild på både Felix och Zandy men här är i alla fall en när de sitter i spänd avvaktan och tittar på varandra:

Felix och Zandy

Nya prylar till kissen

Som tur var hade vi redan köpt en bra transportbur till Felix när olyckan hände. Jag har nämligen förut försökt transportera en katt i en papplåda och det höll på att går riktigt illa. Så av erfarenhet vet jag om att det är nödvändigt med en bra transportbur för att inga olyckor ska hända. Buren måste såklart vara rymlig för att katten ska kunna ha det bra. Den måste ju även vara av bra kvalitet så att det inte är någon risk att luckan lossnar eller liknande. Hade ju varit en verklig katastrof om katten rymde när man är långt från hemmet.

Det finns många sidor på nätet som säljer kattsaker. Med de tusentals produkter där ute så är det en djungel att välja rätt grejer till katten. Därför är det bra att läsa tester av grejerna så att man slipper gå på de värsta missarna själv. Det finns en del engelskspråkiga sidor som testar kattprylar men de produkterna är inte alltid så lätta att få tag på. En bra sida på svenska som jag hittat är Kattgalen.se som är ganska liten men de har tipsat om några bra produkter som klösträd och kattlåda som jag köpt och som vi är nöjda med.